Actualități în rinologia pediatrică

Published: 04.06.2015

DSC_0464

Catedra de otorinolaringologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a organizat, în data de 4 iunie curent, conferința moldo-americană  cu genericul ”Actualități în rinologia pediatrică”. 

 

La manifestare au participat renumiţi profesori şi medici otorinolaringologi din Republica Moldova şi din Statele Unite ale Americii, care au abordat o serie de probleme privind rinosinuzitele pediatrice, inclusiv noi aspecte de diagnostic și tratament, procesele alergologice în patologiile ORL, imunoterapia în patologia nasului, precum și calitatea vieții la pacienții cu rinosinuzite recidivante cronice.

 

Printre participanți s-au numărat profesorul universitar dr.  Rodney I. Schlosser, Universitatea de Medicină din Carolina de Sud, SUA, și Moody Marcus, specialist în otorinolaringologie şi chirurgie plastică facială, conferențiar universitar la Universitatea din Arkansas, SUA, Mihail Maniuc și Alexandru Sandul, profesori universitari la USMF ”Nicolae Testemițanu”, precum şi zeci de medici specialiști, studenți și rezidenți.

 

Rectorul USMF ”Nicolae Testemițanu”, Ion Ababii, medic orelist de specialitate, a subliniat, în cadrul conferinţei, că experții străini au împărtășit din experiențele lor reușite în problemele ORL. ”Conferința, în general, reprezintă o platformă de schimb de opinii și idei, care deschide noi orizonturi în cercetare. Toate acestea contribuie la acumularea de cunoștințe, care favorizează acordarea asistenței medicale calitative populației”, a adăugat Ion Ababii.

 

Rectorul a mai menționat că, în ultimul timp, țara noastră, în special medicina, devine tot mai vizibilă peste hotarele ei. Iar acest fapt se datorează, în mare parte, participărilor specialiștilor noștri la diferite congrese, manifestări științifice internaționale. Tot aici, rectorul a apreciat mult interesul tinerilor - studenți, rezidenți prezenți în sală,  pentru  domeniul  ORL.

 

 

 [nggallery id=261]

Actualități în rinologia pediatrică

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii