O nouă ediție a concursului «Накорми голодного студента»

Published: 28.01.2016

DSC_2858O echipă formată din cinci studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a participat în această săptămână la o nouă ediție a concursului culinar «Накорми голодного студента». Tinerii s-au întrecut la prepararea bucatelor cu studenții de la alte trei instituții de învățământ superior: Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM), Institutul de Relații Internaționale din Moldova (IRIM) și Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

 

Prezentarea instituției unde își fac studiile a fost prima porție de creativitate servită juriului de către tineri. A urmat prepararea unei gustări, a unei salate și a unui desert din ingredientele oferite de organizatori. Nu au lipsit nici combinațiile delicate, cum ar fi cele de hering cu măr sau salatele de fructe cu maioneză.     

 

Deși titlul concursului reprezintă o aluzie la înfometarea tradițională a studenților, participanții au avut grijă ca nici un membru al juriului să nu plece flămând acasă. Bucatele au fost jurizate atât după gust, aspect, cât și după modul de prezentare.

 

DSC_2996Între probe, organizatorii au pregătit jocuri și surprize participanților, iar seara a fost condimentată și cu un program artistic.

 

Mediciniștii s-au arătat bucuroși să participe la un astfel de eveniment, care vine să mai spargă din monotonia orelor de studiu. Totuși, aceștia au menționat că au avut prea puțin timp la dispoziție ca să pună în aplicare ideile pe care le aveau. În plus, în acest an echipele concurente au venit bine pregătite, astfel încât studenților noștri le-a fost mai dificil să țină piept și s-au clasat pe locul III, cedând trofeul, cucerit pe parcursul celor două ediții anterioare, colegilor de la IRIM. Cea de-a doua poziție i-a revenit echipei ASEM.

 

Concursul a fost organizat în data de 25 ianuarie curent, pentru al treilea an consecutiv, de publicația periodică de limba rusă Комсомольская правда, în parteneriat cu Asociația Studenților din Republica Moldova, care a înmânat mai multe diplome și premii celor mai buni studenți din țară.

 [nggallery id=322]

O nouă ediție a concursului «Накорми голодного студента»

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii