Start anevoios, final victorios

Published: 21.03.2016

DSC_3114În felul acesta poate fi caracterizată evoluția echipei de volei feminin a USMF „Nicolae Testemițanuˮ în actuală ediție a campionatului național.  Comportamentul formației, în prima parte a competiției, era greu de comparat cu cel din retur. La început, sportivele de la Medicină  au suferit o serie de înfrângeri consecutive, nu numai în fața adversarelor de la Universitatea de Stat din Moldova, Speranța, dar și în confruntările formațiilor cu același potențial de joc, precum Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Universitatea Tehnică a Moldovei, Școala Sportivă nr. 2 din Tighina. Dar, spre fericirea noastră, în retur, demonstrând voință și ambiție sportivă, echipa noastră s-a revanșat mai întâi în partida susținută cu UTM, învingând cu 3-1, apoi și-a reglat conturile pe teren propriu cu USEFS, câștigând, la fel, cu 3-1.

 

O victorie tehnică cu 3-0 le-a fost înscrisă la activ din cauza absenței la meciul calendaristic al voleibalistelor de la Școala Sportivă nr. 2 din Tighina. S-au distrat pe teren, în timpul partidei susținute în compania echipei Sport Life, pe care au depășit-o la toate capitolele. În special medicinistele s-au impus la fileu prin loviturile ofensive ale Olgăi Neamțu și Victoriei Cucuietu.

 

La finalul campionatului, care a fost unul dintre cele mai interesante, după cum constată specialiștii, concluzionăm că reprezentativa Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanuˮ și-a sporit considerabil prestația tehnică, sub îndrumarea antrenoarei Iulia Popov. Antrenoarea  implementează tactici  noi  și a recrutat în lotul universitar voleibalistele bune, unele școlite la Centrul Sportiv „Speranțaˮ, adevărată pepinieră a voleiului autohton.

 

Toate aceste premise ne dau încredere într-o perspectivă promițătoare – medicinistele să ajungă în plutonul fruntaș al clasamentului.

Start anevoios, final victorios

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii