Premiul Special pentru USMF „Nicolae Testemițanu” la Salonul Internațional „PRO INVENT 2018”

Published: 26.03.2018

DSC_1936Rezultatele științifice ale inventatorilor Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova au fost apreciate cu șapte medalii de aur, un premiu special și 21 de diplome de excelență, iar palmaresul instituției a fost suplinit cu Marele Premiu EUROINVENT şi Premiul Special ale Salonului Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii PRO INVENT 2018. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 21-23 martie curent, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, România.

La salon au fost prezentate peste 400 de invenții din România, Republica Moldova, Iran, Polonia, Malaezia, Taiwan, Indonezia, Coreea, SUA şi Canada.

DSC_1938USMF „Nicolae Testemițanu” a prezentat la Salon invențiile din ultimii 5 ani, în domeniul ingineriei tisulare, biochimiei, gastroenterologiei, stomatologiei, chirurgiei septice și chirurgiei plastice și reconstructive.

În premieră, în componența juriului internațional a fost și cercetătorul științific Mariana Jian, Laboratorul de inginerie tisulară și culturi celulare, care a fost menționată cu diplomă pentru contribuția remarcabilă la susținerea prin jurizare de specialitate a celor peste 400 de invenții prezentate la Salonul PRO INVENT 2018.

Participarea la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2018 a constituit un bun prilej pentru întrevederi şi discuţii cu personalităţi remarcabile din domeniul ştiinţei şi inovării, cu reprezentanţi ai instituţiilor responsabile de înregistrarea obiectelor de proprietate industrială din alte ţări, care au salutat cu entuziasm performanțele Universităţii în domeniul protecţiei creaţiei intelectuale.

 [nggallery id=758]

 

Premiul Special pentru USMF „Nicolae Testemițanu”  la Salonul Internațional „PRO INVENT 2018”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii