“In Memoriam Valeriu Ghereg”: conferința studenților și rezidenților medici

Published: 24.02.2014
Free

Luni, 24 februarie 2014, se va desfășura Conferința studenților și rezidenților medici “In Memoriam Valeriu Ghereg”, ediția a 5-a. Evenimentul va avea loc în Sala de conferințe a IMSP Centrul Național de Medicină Urgentă, (str. Toma Ciorbă 1, et. 2) cu începutul de la ora 9:00.

Conferința este consacrată ilustrului medic, savant și profesor - Valeriu Ghereg, care a fundamentat serviciul modern de anestezie și terapie intensivă în Republica Moldova.

Scopul întrunirii este de a contribui la dialogul științific dintre tinerele generații de savanți: medici rezidenți și studenți. Conferința este unică în felul său prin faptul că studenții și rezidenții se întâlnesc, pe același platou, pentru a împărtăși din propria experiență în domeniul anesteziei, terapiei intensive și medicinii de urgență.

Oaspetele conferinței va fi profesorul emerit în anestezie Dr. Gabriel Gurman, președintele Societății europene de tehnologii informaționale în anestezie și terapie intensivă, membru al Consiliului ESA, redactor șef al ESA Newsletter, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat de Medicină și Farmacie  ”Nicolae Testemițanu”.

În cadrul conferinței va fi lansat manualul “Anestezie și terapie intensivă”.

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii