Basic Surgical Skills la cea de-a VII-a ediție

Published: 05.12.2015
Free

În perioada 2-5 decembrie 2015, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se va desfășura cea de-a VII-a ediție a proiectului Basic Surgical Skills, care presupune cursuri teoretice și practice în domeniul chirurgiei pentru studenți și rezidenți.

Basic Surgical Skills oferă posibilitatea pentru 22 de participanți,  studenți (din anii III-VI) și rezidenți, să-și modeleze și să-și perfecționeze abilitățile practice în utilizarea instrumentelor chirurgicale de bază (încărcarea lamei, manipularea foarfecii și a pensei ș.a.), fiind ghidați de profesori și traineri.  Proiectul este structurat în patru module (a câte  5 ore fiecare) și va îmbina cursurile teoretice cu cele practice.

Printre temele ce urmează a fi abordate se numără:  Măsurile de asepsie și antisepsie în blocul operator, Prezentarea instrumentarului chirurgical de bază, Nodurile chirurgicale, Dezvoltarea motoricei, Managementul plăgilor, Bandajele și pansamentele, Tipurile de suturi chirurgicale, Sutarea tendonului, Traheostomia, hemostaza și elementele de chirurgie vasculară, Chirurgia digestivă, Anastomozele intestinale, Rezecțiile intestinale ș.a.

Taxa de participare la proiect este de 350 de lei, iar la final participanții vor primi diplome.  

Manifestarea științifică este organizată de Catedra de anatomie topografică și chirurgie operatorie a USMF ”Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină.

 Pentru mai multe detalii accesați Programul evenimentului

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii