Concursuri de poezie şi discursuri consacrate marelui Nicolae Testemiţanu

Published: 31.03.2017
Free

În contextul evenimentelor care se organizează la USMF „Nicolae Testemițanu” consacrate Anului Nicolae Testemițanu, Catedra de limba română și terminologie medicală anunță lansarea următoarelor concursuri:

1. Concurs de poezie dedicată lui Nicolae Testemițanu, ilustru savant și personalitate marcantă a medicinei autohtone;

2. Concurs de discursuri cu genericul „Discursul pe care medicul, savantul și marele patriot, Nicolae Testemițanu, l-ar fi adresat mediciniștilor”.

Doritorii de a participa la aceste concursuri vor completa formularul de participare, pe care îl vor expedia împreună cu textul lucrării, până în data de 15 martie 2017, pe adresele electronice: argentina.chiriac@usmf.md și tatiana.trebes@usmf.md.

Participanții, ale căror discursuri și poezii vor fi selectate, vor fi invitați pentru a le prezenta în cadrul evenimentelor culturale, organizate de Catedra de limba română și terminologie medicală, în săptămâna Nicolae Testemițanu – figură proeminentă în istoria medicinei basarabene (27-31 martie).

 

Criteriile de evaluare a participanților  vor fi următoarele:

1. Exprimare și prezentare;

2. Originalitate;

3. Încadrarea în timp: 2-5 minute.

 

Câștigătorii vor primi  diplome și premii, iar cele mai bune poezii și discursuri vor fi publicate în ziarele Medicus și Făclia.

Pentru informații suplimentare, apelaţi la numărul de telefon: 022 205 384.

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii