“Facultatea de Stomatologie a evoluat foarte mult, iar lucrurile sunt într-un progres real”

Published: 09.02.2015

DSC_4506Decanul Facultății de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, România, a vizitat, în perioada 4-6 februarie curent, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Profesorul Alexandru Bucur, care deține și funcția de președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, este cel care a reformat chirurgia oro-maxilo-facială din țara sa.

 

În cadrul vizitei la Chişinău, profesorul a împărtăşit din experiența sa cu colegii de la Facultatea de Stomatologie a Universităţii noastre. Profesorul Bucur a mai discutat cu omologii săi din RM probleme ce țin de organizarea proceselor de instruire pentru studenți și rezidenți, reformarea și armonizarea curriculum-ului, alinierea învățământului superior medical stomatologic la standardele europene etc.

 

În cadrul unei întâlniri cu reprezentanții administrației USMF ”Nicolae Testemițanu”, Alexandru Bucur a menționat că ”pe parcursul ultimilor trei ani, Facultatea  de Stomatologie a evoluat foarte mult, iar lucrurile sunt într-un progres real”, începând de la clădirea recent renovată, unde se desfășoară activitatea de instruire, până la  profesionalismul cadrelor profesoral-didactice.

 

La moment, Facultatea de Medicină Dentară din București se află într-un proces de evaluare, conform standardelor ARACIS, care vizează medicalizarea stomatologiei, ceea ce creează alte premise în elaborarea curriculum-ului.

 

În cadrul ședinței s-au trasat niște direcții de colaborare  care vor fi introduse într-un acord între Facultatea de Stomatologie de la noi și cea din București. Un punct aparte îl va constitui mobilitatea cadrelor profesoral-didactice, a studenților și rezidenților pentru schimb de experiență în domeniu. “Dacă în Republica Moldova, studiile prin rezidențiat au trecut complet sub tutela Ministerului Sănătății, atunci la UMF ”Carol Davila”, de anul trecut, sunt sub jurisdicția Ministerului Educației. În acest context, sunt prevăzute mai multe schimbări în ceea ce privește durata studiilor, calitatea și aplicabilitatea, precum și recunoașterea diplomelor peste hotarele țării”, a precizat expertul român.

 

Vizita profesorului Alexandru Bucur a inclus și organizarea unui seminar științific la tema ”Căile de conservare ale osului periimplantar” pentru medici, cadre profesoral-didactice, studenți și rezidenți de la Facultatea de Stomatologie a USMF ”Nicolae Testemițanu”.

[nggallery id=213] 

 

 “Facultatea de Stomatologie a evoluat foarte mult, iar lucrurile sunt într-un progres real”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii