Acord de colaborare cu Direcția sănătății

Published: 08.04.2015

DSC_6717Școala de Management în Sănătate Publică (ȘMSP) a Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” a semnat un acord de colaborare cu Direcția sănătate a Consiliului municipal Chișinău. Deși o colaborare între cele două instituții a existat și până în prezent, evenimentul, desfășurat în data de 8 aprilie curent, a oficializat aceste relații.

 

Potrivit directorului ȘMSP, Oleg Lozan: ”Acordul vine să fortifice relaţiile de colaborare dintre instituțiile noastre. Astfel, vom participa, în comun, la acţiuni de îmbunătăţire a sănătăţii publice şi la consolidarea sistemului de sănătate din Republica Moldova, în contextul implementării reformelor în domeniu”.

 

DSC_6684Mihai Moldovanu, șeful Direcției sănătate a menționat că ȘMSP ar trebui să participe direct în procesul de perfecționare a specialiștilor. ”Cred că rolul Universității de Medicină, și în special al Școlii, o să fie esențial - pentru că noi nu vom avea capacitatea de a organiza singuri aceste instruiri”, a mai adăugat șeful Direcției sănătate.  

 

Activitățile de colaborare presupun și participarea la elaborarea politicilor în domeniul sănătăţii publice; prevenirea şi profilaxia maladiilor; promovarea şi implementarea proiectelor comune în domeniul sănătăţii publice, inclusiv prin schimbul de specialişti şi experţi în sănătatea publică; organizarea stagiilor practice și a evenimentelor comune (mese rotunde, seminare, simpozioane, conferinţe ș. a.). În viitorul apropiat urmează să fie stabilit un plan de acțiuni, care va conține activități concrete ce vor fi întreprinse de ambele părți.  

 [nggallery id=235]

Acord de colaborare cu Direcția sănătății

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii