Ambasadoarea Letoniei în vizită la USMF “Nicolae Testemiţanu”

Published: 30.04.2015

DSC_7435Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” ar putea să preia elemente din experiența Letoniei în implementarea reformelor în domeniul sănătății și instruirii medicale. În cadrul unei întruniri, desfășurate în data de 29 aprilie curent, la care au participat reprezentanții USMF ”Nicolae Testemițanu” și o delegație a Ambasadei Letoniei în Republica Moldova, condusă de Vita Dobele, însărcinat cu afaceri ad-interim al Ambasadei Letoniei, a fost discutată posibilitatea dezvoltării unor relații de colaborare cu universitățile și facultățile de medicină din Letonia. Totodată, au fost puse în discuție modalitățile de dezvoltare a proiectelor de mobilitate academică și realizarea unui schimb de experiență în cadrul unor instruiri, evenimente științifice și cercetări comune.

 

Accentul a fost pus, în special, pe dezvoltarea unor proiecte în domenii medicale concrete, cum sunt maladiile cardiovasculare, reabilitarea, asistența paliativă ș.a. Aceste proiecte ar putea include instruiri oferite din partea unor specialiști notorii din Letonia, stagii profesionale, dezvoltare de curriculum etc.

 

DSC_7427”Schimbul de experiență și instruirea specialiștilor noștri în instituții medicale de prestigiu ar fi de o importanță majoră pentru noi în procesul de implementare a cerințelor europene și ar avea un impact pozitiv major asupra calității educației și asistenței medicale din Republica Moldova”, a menționat rectorul Ion Ababii.

 

La rândul ei, Vita Dobele,  însărcinat cu afaceri ad-interim al Ambasadei Letoniei,  a dat asigurări ca va face tot posibilul pentru a dezvolta acest parteneriat și a facilita dialogul între Universitatea noastră și alte instituții similare din Letonia.

 

USMF ”Nicolae Testemițanu” are ca obiectiv strategic ajustarea procesului de învățământ, cercetare și asistență medicală la standardele internaționale. În acest context, instituția încearcă să obțină asistența și să preia din experiența colegilor din țările UE.

 

Ambasadoarea Letoniei în vizită la USMF “Nicolae Testemiţanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii