Ciclu de prelegeri în domeniul pediatriei pentru studenţii francofoni

Published: 26.10.2017

DSC_5117Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a fost vizitată, în perioada 22-25 octombrie curent, de conferenţiarul universitar Dana Anton-Păduraru,  şefa Clinicii de Pediatrie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, România.

Vizita a fost efectuată în scopul desfăşurării unui ciclu de prelegeri în domeniul pediatriei pentru studenţii Filierei Universitare Francofone, în cadrul proiectului AUF „Licenţa în Medicina Generală”.

Conferenţiarul a afirmat că studenţii noștri sunt bine pregătiţi şi s-au arătat interesaţi de curs, lucru ce face ca acest schimb de experienţă să fie o plăcere. „Sper că obiectivul nostru a fost atins, deoarece am încercat să prezint o serie de teme legate de patologia nutriţională şi patologia creşterii la copii şi adolescenţi. A fost o sesiune destul de interactivă şi datorită testului oferit mediciniştilor, care au răspuns corect la întrebări. Sper ca această colaborare frumoasă va continua”, a conchis Dana Anton-Păduraru.

Sergiu Ursachi, medic rezident în anul II la specialitatea Pediatrie, a spus că prelegerile în pediatrie au fost concise şi bine sistematizate și au inclus informaţii actuale atât despre afecțiunile frecvent întâlnite în activitatea zilnică, cât şi despre patologiile rare, cu elemente de diagnostic şi management ţintit, care trebuie să fie mereu accesibile.

 

[nggallery id=628]

Ciclu de prelegeri în domeniul pediatriei pentru studenţii francofoni

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii