Programul de studii la Optometrie a fost evaluat de o Comisie ANACIP

Published: 11.12.2017

DSC_6831În zilele de 5 și 6 decembrie curent, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a fost vizitată de o Comisie de evaluare externă a Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional (ANACIP), în vederea autorizării de funcționare a Programului de studii 0914.4 Optometrie. Echipa a fost reprezentată de Mihai Leșanu, Svetlana Manole, Cornelia Ceban, Sergiu Baciu, Cristina Barbalat și Carolina Timco - reprezentant ANACIP.

În procesul de evaluare au fost intervievați membrii echipei manageriale a Universității, coordonatorii programului Optometrie, decanul, prodecanul și responsabilul pentru asigurarea calității la Facultatea de Medicină nr. 1, cadrele didactice care predau cursurile la Optometrie în anul I, studenți și potențiali angajatori ai viitorilor specialiști.

DSC_6848În cadrul evaluării au fost vizitate sălile de studii, Biblioteca Științifică Medicală, câteva laboratoare științifice, Centrul de calcul, Campusul studențesc, Complexul Alimentar Universitar, Complexul Sportiv Universitar și alte subdiviziuni universitare.

La final, Comisia a completat fișa vizitei și a adus-o la cunoștință reprezentanților Universității, printre care: Olga Cernețchi - prorector pentru asigurarea calității și integrării în învățământ, Silvia Stratulat - șefa Departamentului Didactic și Management Academic, Gheorghe Plăcintă - decan al Facultății de Medicină nr. 1, Valeriu Cușnir - șef al Catedrei de oftalmologie-optometrie. Olga Iurco - șefa Departamentului Audit Intern.  În fișa vizitei au fost înregistrate documentele de referință și constatările Comisiei, aceasta fiind semnată de ambele părți.

În scurt timp, Comisia ANACIP va expedia instituției noastre Raportul de evaluare cu toate observațiile și recomandările experților.

[nggallery id=648]

Programul de studii la Optometrie a fost evaluat de o Comisie ANACIP

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii