„Donează sânge! Fii erou!”

Published: 21.04.2016
Free

În data de 21 aprilie curent, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vă invită să participați la ediția de primăvară a campaniei „Donează sânge! Fii erou!”. Acțiunea se va desfășura între orele 09:00-16:00, în incinta Centrului „Ion și Doina” al Universității noastre.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţilor și Rezidenților în Medicină în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui (CNTS).

Cei care vor să doneze sânge trebuie să se prezinte cu buletinul de identitate. Persoanele pot dona sânge doar dacă sunt perfect sănătoase. În acest sens, asistenții medicali vor pune întrebări legate de starea de sănătate și vor efectua un mic examen medical individual.

Rezultatele testelor sunt confidențiale, iar donatorii sunt în drept de a afla rezultatele testelor de laborator după donare. Informația poate fi obținută în orice punct de colectare a sângelui, obligatoriu după prezentarea actului de identitate.

Vă reamintim că donarea de sânge este inofensivă sută la sută, donatorii nu se pot infecta cu HIV/SIDA sau alte maladii. Pentru fiecare colectare se utilizează un ac steril, de unică folosință.

Iată două reguli simple care trebuie respectate după donarea de sânge:

  • staţi așezat timp de câteva minute;

  • evitaţi exercițiile ori ridicarea de greutăți în următoarele 5 ore.

Toți donatorii vor beneficia de un mic dejun gratuit și, conform legislației, de două zile libere.

 

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii