Ziua Mondială a Tuberculozei marcată la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Published: 25.03.2015

DSCF4364În contextul Zilei Mondiale a Tuberculozei, Disciplina de pneumologie și alergologie din cadrul Departamentului Medicină Internă a USMF ”Nicolae Testemițanu” a organizat un eveniment de informare şi sensibilizare a studenților și rezidenților față de problema tuberculozei în Republica Moldova. Rezidenții anului doi au prezentat rapoarte în care au abordat problema dată, atât la nivel global, cât și local, au dezmințit miturile existente despre această boală şi au oferit soluții privind eradicarea fenomenului. Studenții și rezidenții și-au testat cunoștințele privind diagnosticul și tratamentul tuberculozei, participând la un concurs interactiv de întrebări-răspunsuri. Echipele care au avut cele mai multe răspunsuri corecte și au obținut punctaj maxim, au fost premiate cu un set de cărți semnate de profesorul universitar Victor Botnaru, șef disciplină Pneumologie și alergologie.

 

DSCF4362Participanții la eveniment au mărturisit că, prin acţiunea dată, au reuşit să descopere problemele legate de tuberculoză dintr-o altă perspectivă, una diferită de abordarea academică tradițională.

 

Anual, în data de 24 martie în întreaga lume, la iniţiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) este  marcată Ziua Mondială a Tuberculozei, în scopul conștientizării ponderii acestei maladii, precum și consolidării eforturilor de control și profilaxie a acesteia. În 2015, de Ziua Mondială a Tuberculozei, OMS face apel către guverne, comunitățile afectate, societatea civilă, prestatorii de servicii medicale și partenerii internaționali de a se alătura acțiunilor de desfășurare a Strategiei de Eradicare a Tuberculozei “END TB” pentru a asigura tratamentul și vindecarea tuturor bolnavilor de tuberculoză.

 

Ziua Mondială a Tuberculozei marcată la USMF ”Nicolae Testemițanu”

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii