Bun venit studenților în anul I

Published: 01.09.2015

DSC_0022Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” le-a urat bun venit celor peste 650 de studenți înmatriculați în anul I de studii, în cadrul unei ceremonii festive desfășurate în data de 31 august curent. Astfel, tinerii au depus jurământul studentului la medicină și farmacie prin care fiecare dintre ei și-a luat angajamentul de a munci cu pasiune pe tot parcursul anilor de studii pentru a însuși la perfecție bazele teoriei și practicii medicale și de a deveni un discipol demn al dascălilor săi.

 

În deschiderea evenimentului, prorectorul pentru asigurarea calității și integrării în învățământ, Olga Cernețchi i-a îndemnat să pornească sigur pe această cale a cunoașterii și le-a urat realizări frumoase în devenirea lor ca specialiști de valoare.

 

DSC_0189Cu un mesaj de felicitare pentru tineri din partea Ministerului Sănătății a venit viceministrul Aliona Serbulenco. ”Vreau să nu uitați că a fi medic este nu doar o profesie nobilă, a fi medic înseamnă a avea binecuvântarea lui Dumnezeu, atunci când prin atingerea Lui îți dă harul și puterea de a trata suflete și trupuri. Atunci când ai acest har trebuie să fii vrednic de el, pentru că alți oameni îți încredințează ceea ce este irepetabil și inestimabil - viața”.


Potrivit tradiției, colegii mai mari împreună cu profesorii lor Ala Donos, conferențiar universitar la Departamentul Pediatrie și Sergiu Suman, conferențiar universitar la Catedra de anatomie topografică și chirurgie operatorie, au înmânat proaspeților studenți câteva elemente simbolice pentru domeniul ales. ”Halatul pe care îl vedeți aici e dovada că aveți o mare răspundere față de sănătatea oamenilor, precum și bisturiul care necesită în mâna chirurgului responsabilitate deosebită, iar proverbul De șapte ori măsoară și o dată taie  este mai mult decât valabil pentru arta chirurgicală”, a menționat Serghei Suman, prodecan al Facultății de Medicină nr. 1. ”Noi suntem cei care vă vom susține în arta medicală”, a ținut să adauge prodecanul.

 

DSC_0197Academiciana Eva Gudumac, șef catedră Chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică, a felicitat studenții pentru alegerea făcută, dar, în mod special, și părinții acestora prezenți în sală. ”Felicitări părinților și profesorilor voștri care v-au trecut peste porțile necunoscutului și care v-au educat dorința pentru carte, dorința de a păși peste acele perioade care sunt foarte dificile pentru voi. Sănătatea este diamantul vieții, care trebuie ocrotit. Dacă în societate două poziții de bază - Educația și Sănătatea - nu vor fi ocrotite, această țară nu va prospera”, a concluzionat academiciana.   

 

La evenimentul organizat la Palatul Național ”Nicolae Sulac” au participat oficiali ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai administrației USMF ”Nicolae Testemițanu”, decani, prodecani, șefi de subdiviziuni universitare, cadre profesoral-didactice și părinți, care au venit cu sfaturi și încurajări pentru proaspeții mediciniști.

    [nggallery id=274]

Bun venit studenților în anul I

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii