Mediciniştii francofoni învaţă să gestioneze eficient timpul

Published: 03.12.2015

DSC_1409Timp de două zile, studenții francofoni de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” au învăţat cum să-şi organizeze cât mai eficient timpul. Astfel, la trainingul privind managementul timpului, organizat de Centrul de Reușită Universitară (CRU) cu susținerea Agenției Universitare a Francofoniei, tinerii au aflat cum să gestioneze eficient orele pe care le au la dispoziţie pentru îndeplinirea unui anumit număr de sarcini, cum să ţină o agendă zilnică și să stabilească corect priorităţile etc.   

 

Svetlana Șișcanu, formator național francofon, le-a vorbit studenților despre managementul eficient al timpului și modalitatea de determinare a activităților prioritare.

 

”Contează foarte mult cine moderează aceste traininguri. Dumneaei a depus toate eforturile pentru a ne motiva ca să creăm, imediat ce ajungem acasă, o agendă de activități pentru ziua următoare. Tot aici, ne-am dezvoltat abilitățile de comunicare și, mai ales, am învățat cum să lucrăm în echipă”, ne-a relatat Mihaela Chitoroagă, studentă în anul II, Medicină generală, care până a participa la acest curs era foarte reticentă privind subiectul respectiv.

 

DSC_1423Din  necesitatea de a fi mai organizat, a participat la instruiri şi Adrian Boghean, student în anul II, Medicină generală. “Cel mai important lucru pe care l-am învățat astăzi este că problemele pot fi clasificate după importanță și urgență, iar astfel noi trebuie să identificăm problema cea mai stringentă și să o rezolvăm”, a menționat tânărul.

 

Studenţii s-au arătat deschişi să mai participe la astfel de activităţi, care îi ajută să însușească lucruri utile, dar şi interesante. Ala David, lector superior universitar la Catedra de limbi moderne, a declarat că această instruire a fost organizată în zilele de 1 şi 2 decembrie, la solicitarea mediciniștilor, şi este ultima din șirul evenimentelor planificate de CRU pentru anul 2015.

[nggallery id=304]

Mediciniştii francofoni învaţă să gestioneze eficient timpul

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii