Prima conferință de medicină a somnului

Published: 19.02.2015
Free

\"poster_A3_conferinta_somnologieÎn perioada 19-21 februarie 2015, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” se va desfășura, în premieră, Conferința de Medicină a Somnului.

Evenimentul  este  organizat  de USMF „Nicolae Testemiţanu”, în  parteneriat cu Societatea  Română  de  Pneumologie,  Secțiunea  de Somnologie  și  Ventilație  Non-Invazivă, Disciplina de pneumologie şi alergologie, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Asociaţia de Respirologie „VIAREMO”.

Conferința va include sesiuni științifice, prezentări, demonstrații practice și cazuri clinice privind tulburările respiratorii în timpul somnului, metode de diagnostic, consecințele acestora asupra organismului, precum și posibilitățile terapeutice.

La eveniment sunt invitați să participe medici specialiști în pneumologie, cardiologie, otorinolaringologie, neurologie, medicină internă, endocrinologie, pediatrie, medicină de familie, rezidenți și studenți.

Invitați speciali - prof. dr. Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie, dr. Oana Deleanu, asistent universitar, președinte al Secțiunii de somnologie și ventilație non-invazivă a Societății Române de Pneumologie și alți specialiști renumiți din România, care vor împărtăși din experiența lor profesională.

Conferința va reuni medici de diverse specialități, iar această abordare  multidisciplinară  este deosebit de importantă, deoarece se va realiza tot ce este necesar pentru a crește calitatea vieții pacienților cu tulburări respiratorii în timpul somnului.

În cadrul conferinței va fi organizat și un workshop, ce va include aplicații practice. Numărul de participanți este limitat, de aceea este necesară o înregistrare prealabilă.

Persoana de contact: Alexandru Corlăteanu, conferențiar universitar, Disciplina de pneumologie și alergologie, tel.: 079 571 600.

Mai multe informații găsiți în Program.

 

 

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii