Conferință științifică dedicată Zilei Mondiale a Bolilor Rare

Published: 28.02.2017
Free

În data 28 februarie curent, Departamentul Pediatrie al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va desfășura o conferință științifică consacrată Zilei Mondiale a Bolilor Rare. Manifestarea va debuta cu un flashmob organizat de Asociația Reabilitării Copiilor cu Fenilcetonurie.

Printre temele care vor fi abordate în cadrul evenimentului se numără: managementul pacienților cu boli rare, strategiile de diagnostic precoce, cardiomiopatiile, tratamentul hemofiliei, diagnosticul și profilaxia patologiilor neuro-musculare ș.a.

Invitaţi de onoare: Valentina Stratan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Ruxanda Glavan, ministrul sănătății al Republicii Moldova și Sergiu Gladun, directorul Institutului Mamei și Copilului.

La eveniment sunt așteptați să participe medici pediatri, neuropediatri, neonatologi, neurologi, medici de familie, geneticieni, cadre profesoral-didactice, studenți și rezidenți.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11:00, în Aula „Victor Ghețeul”, Institutul Mamei și Copilului (str. Burebista, 93).

Pentru mai multe detalii vedeți Programul.

 

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii