Default Header Image

Asigurarea Medicală

polița
Polița de asigurare medicală

Polița de asigurare medicală obligatorie este un document de acces la AOAM (sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală) și un atribut absolut necesar pentru persoana responsabilă. Deţinătorul poliței medicale este scutit de plata serviciilor medicale incluse în Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală. Persoana asigurată este un utilizator al AOAM și achită prima de asigurare, calculată ca procent din salariu sau sub formă de sumă fixă.

Conform legislaţiei în vigoare, studenți ai instituțiilor de învățământ superior cu studii full-time, inclusiv cei care studiază în străinătate care aparțin categoriei de persoane asigurate de către guvern, este o persoană care nu locuiește în Republica Moldova și care nu este obligată să asigure în mod individual. Ea se bazează pe un cont nominal al instituțiilor autorizate din țara responsabilă de transferul de date către AOAM. 

 

 

Polița de asigurare medicală obligatorie se termină simultan cu pierderea statutului persoanei asigurate în cazul:

• Pierderea dreptului de ședere în Republica Moldova;

• expirarea politicii;

• moarte

Polița de asigurare obligatorie de asistență medicală poate fi suspendată în următoarele cazuri:

• îndepărtarea persoanei de către angajatorul sau instituția care furnizează liste de persoane asigurate din bugetul de stat din lista nominală;

• suspendarea activităților pe bază juridică;

• Recrutare pentru recrutare;

• acordarea de concedii neplătite cu o durată mai mare de 60 de zile calendaristice în cursul anului calendaristic

 

Ei bine, puteți vedea toate aceste servicii aici, începând cu al doilea capitol: http://lex.justice.md/viewdoc.php?action=view&view=doc&id=326302&lang=2

În ceea ce privește celelalte inalienabile și ce trebuie să disemineze, un moment plăcut, atunci să ne uităm la link-ul pentru o listă gratuită de medicamente, pentru toți proprietarii de politică medicală:

http://cnam.md/editorDir/file/Ordine_ale_CNAM/Lista%20denumirilor%20comerciale%20CNAM%20din%2010_03_20114.pdf

Dacă aveți probleme sau nu înțelegeți ceva în sistemul de asigurări de sănătate, puteți contacta aceste numere de telefon:

022 22 31 66

022 20 02 40

0 800 99999

Și la această adresă de corespondență:

MD-2005, mun. Chișinău, bul. Grigore Vieru, 12