mesajul-rectorului-si-decanului

Mesajul decanului

Livi Grib

 

Dragi absolvenţi ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” şi ai altor facultăţi medicale din străinătate,

Vă felicităm pentru opțiunea de a vă urma studiile medicale postuniversitare în cadrul universității noastre. Cu siguranță, acest lucru va avea un impact deosebit asupra vieții Dumneavoastră atât în prezent, cât şi în viitor.

Experienţa ţărilor dezvoltate din punct de vedere economic în domeniul dat a stimulat tendinţa noastră firească de aliniere a sistemului de instruire medicală postuniversitară la standardele internaţionale de calitate în educația medicală, astfel încât diploma de medic specialist, obţinută în Republica Moldova, să poată fi echivalată cu cele din alte state ale lumii.

Învățământul clinic postuniversitar este structurat într-o manieră ce asigură acumularea de cunoştinţe din diferite domenii medicale pe lângă specialitatea aleasă, determinând formarea integrală a specialistului și asigurând, prin abilitățile de comunicare şi investigare, identificarea eventualelor boli de care suferă pacienţii precum și tratarea acestora.

Vă dorim mult succes pe tot parcursul formării profesionale!

 

Decan Liviu GRIB,

profesor universitar, dr. hab. şt. med.