mesajul-rectorului-si-decanului

Mesajul decanului

Livi Grib

 

Dragi absolvenţi ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

şi ai altor facultăţi medicale din străinătate,

      Vă felicităm pentru alegerea Dumneavoastră a obțiunii de a urma studiile medicale postuniversitare în cadrul Universității noastre. Cu siguranță, acest lucru prezintă un impact deosebit în viaţa voastră, atât în prezent, cât şi pe viitor.

      Experienţa pregătirii medicale postuniversitare din ţările dezvoltate din punct de vedere economic, a stimulat tendinţa noastră firească de aliniere a sistemului de instruire medicală postuniversitară la standardele internaţionale de calitate în educația medicală, pentru ca diploma de medic specialist, obţinută în Republica Moldova, să poată fi echivalată cu cele din alte state ale lumii.

      Învățământul clinic postuniversitar este astfel structurat, încât să asigure acumularea de cunoştinţe din diferite domenii ale specialității alese, care să determine conceptul de formare integrală a specialistului, asigurând, prin cunoştinţele acumulate de comunicare şi investigare, abordarea și evidenţierea eventualelor boli de care suferă pacienţii, fiind capabili şi de tratarea acestora.

     Vă dorim mult succes pe calea formării profesionale în specialitatea aleasă!

 

Cu mult respect şi consideraţie,

Decan Liviu GRIB,

profesor universitar, dr. hab. şt. med.