Laseroterapia în stomatologie

Publicat: 06.03.2018

DSC_0886În data de 5 martie curent, Catedra de odontologie, parodontologie și patologie orală și Catedra de stomatologie terapeutică ale Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” au desfășurat o conferință științifică privind laseroterapia în stomatologie.

În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte precum utilizarea laserului în tratamentul afecțiunilor stomatologice, tipurile de laser, tehnici și procedee de aplicare atât pe țesuturi dentare dure, cât și pe țesuturi moi. Totodată, au fost discutate și subiecte privind patologiile stomatologice orale și chirurgicale.

Laserul a început sa fie din ce în ce mai utilizat în medicină, iar datorită beneficiilor sale, acesta este frecvent aplicat şi în anumite proceduri sau tratamente stomatologice. Acesta poate fi folosit în mai multe tipuri de intervenţii stomatologice. În opinia specialiştilor, aplicaţiile laserului în stomatologie depind de competenţa medicului practician, care va trebui să controleze, în permanenţă, durata şi puterea de expunere a acestuia asupra ţesuturilor moi sau dure din cavitatea bucală.

Profesorul Roly Kornblit din Israel, prezent la manifestarea ştiinţifică, a menționat că aproximativ 30% dintre stomatologii din țările din Uniunea Europeană utilizează laserul, în special modelul Er: YAG, în tratamentul afecțiunilor stomatologice. Prin urmare, specialistul a specificat că laserul poate fi folosit eficient pentru a îndepărta procesele carioase, utilizarea asupra dentinei și a smalțului, terapia parodontală, în tratamentul ortodontic ș.a.

Academicianul Andrei Iliescu din București, România, a vorbit despre mecanismele biointeractive în tratamentele vitale ale pulpei dentare - cea care cuprinde nervi și vase de sânge și care asigură dinților oxigenul, mineralele și nutrienții necesari.

Evenimentul a avut drept scop de a spori și de a îmbunătăţi atât calitatea serviciilor medicale, cât și nivelul profesional al medicilor prin dezvoltarea, promovarea și implementarea tehnologiilor moderne de diagnostic și tratament.

Conferinţa ştiinţifică, moderată de profesorul Sergiu Ciobanu, șef al Catedrei de odontologie, parodontologie și patologie orală, a avut loc în incinta Clinicii Stomatologice Universitare şi a întrunit cadre științifico-didactice, medici stomatologi, studenți și rezidenți.

 

 [nggallery id=745]

Laseroterapia în stomatologie

Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.

SOCIAL MEDIA

Comentarii